Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Panowie, czy jak przywołam Allena w środku sezonu to będę miał do niego PB po 2 latach
czy musi przegrać pełne 2 lata?
"*Prawa Birda - posiada zawodnik, który w dwóch ostatnich latach nie był zwalniany (nie dotyczy zawodników poddanych amnestii), ani nie podpisywał kontraktu jako wolny agent. U nas Prawa Birda posiada się do graczy, którzy PRZYNAJMNIEJ przez 2 pełne sezony grali w naszej drużynie na 1 kontrakcie. Prawa Birda przechodzą w przypadku wymiany."
Z tym, że teraz PB mają być po 3 latach.. Jednak zawodnicy, którzy są wybierani w drafcie mają specjalne prawa, RFA czy PB po określonej liczbie lat w zależności od picku i myślę, że w ich przypadku nie obowiązuje ta zasada z ilością lat kontraktu, bo np. gracze wybrani z numerami 41-60 według regulaminu mogą podpisać tylko jednoroczne minimalne kontrakty, a i tak mają później PB.
Inaczej mówiąc: graczom wybranym w drafcie PB przyznawane są na mocy właśnie wyboru w drafcie, a nie ilości lat kontraktu, a co za tym idzie Allen będzie miał PB nawet jeśli zostanie podpisany ostatniego dnia sezonu, bo przysługują mu PB nie po 2 latach kontraktu, tylko po 2 sezonie od podpisania kontraktu.
bedzie mial RFA, wiec w konsekwencji tez i PB - a przynajmniej ja tak to rozumiem
Strony: 1